Suyun yoğunluğu 1g/cm3 tür. Yumurtanın yoğunluğu sudan büyük olduğu için, suyun içinde batar. Ancak suya tuz karıştırırsak, suyun yoğunluğu artar ve yumurtayı içine attığımızda askıda kalabilir.
Suyun yoğunluğu 1g/cm3 tür. Yumurtanın yoğunluğu sudan büyük olduğu için, suyun içinde batar. Ancak suya tuz karıştırırsak, suyun yoğunluğu artar ve yumurtayı içine attığımızda askıda kalabilir.
Adım 1:Suyun içine yumurta koyuluyor
Adım 2:Suya tuz karıştırılıyor
Adım 3:Yumurta inceleniyor
Sonuç:Yumurta askıda kalıyor.
Deneyi Hazırlayan: Egemen Yağız Kahraman
Adres:
Dumlupınar Mah. Pazar Cad. No.24 Fatsa/ORDU
Telefon
0(452) 4231260